Cartografia sensible anotada

Tancar la celebració del desè aniversari del projecte desdelamina (coincidint amb la finalització de la pròrroga del Pla de Transformació) no podia fer-se d’altra manera que amb aquesta radiografia del barri que segueix creixent cartografia rere cartografia.

Sumar encara més mirades diferents en el mapa col·lectiu és el que es va plantejar en aquesta passejada en convidar a les persones que ens van acompanyar i que havien contribuït a construir La Mina que coneixem: Paco Marín, Josep Maria Monferrer, Sebastià Jornet, Francesc Magrinyà, Violeta Quiroga i, per descomptat, tots els veïns i veïnes que van voler unir-se.

Trobant-nos un dissabte d’Octubre del 2014, va començar una ruta acompanyada d’històries i debats, de passat i futur, i de “més interrogants que certeses” que ens van fer seguir pensant més enllà d’un matí de tardor, per a “conèixer, reconèixer i aprendre plegats”.

A això se li suma l’article del Consorci del barri de La Mina per un costat, que ens reconeix el valor d’aquestes cartografies veient-les com una “embranzida cap al present i futur”. I per l’altre, la crònica de La Vanguardia per Meritxell Martínez (I i II), on s’anima a la resta de barris a seguir aquest model per autoprojectar-se i als i les lectores a formar-se la seva pròpia opinió del barri.

Tota aquesta informació la podeu completar llegint les notes sobre la cartografia a desdelamina.

Podeu veure també el recull de fotografies al flickr.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *