Records, malsons i Brossa

Les cartografies sensibles sempre són una manera de compartir coneixements i posar-se en contacte amb altres grups. El Juliol del 2016 no va ser diferent, i es va convertir en una de les activitats del seminari “En transició-ciutat: pràctiques artístiques i espais social” de Cohabitar Entre, un dispositiu que analitza la relació entre pràctiques artístiques i altres espais, dins del Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats.

El punt central d’aquesta passejada col·lectiva va ser l’obra “Record d’un malson” de Joan Brossa, un antihomenatge a l’alcalde franquista sota el mandat del qual es va començar a construir La Mina, Josep Maria Porcioles. Aquest monument es va convertir en un element crític que ens segueix ajudant a reformular l’imaginari col·lectiu del barri. I així, passant i parant-nos per diversos punts, vam arribar fins on hauria d’haver estat l’obra i que roman buit.

Com ja sabem d’altres cartografies, a mesura que avança i a part de parlar entre els i les que som presents, també es va poder compartir mitjançant tuits tot el que anava passant i que tenim disponibles al storify.

A part d’això, i innovant en l’activitat gràcies a Dedale, es va utilitzar un suport digital que permetia delimitar l’itinerari que es faria en un mapa i marcar els punts, amb una petita explicació i fotografies acompanyant-lo. Gràcies a això, podem seguir gaudint de tota la ruta amb la informació pertinent.

Podeu trobar l’article complet al web de desdelamina i també la presentació de l’activitat a Cohabitar Entre.

També teniu disponible el recull de fotografies al flickr.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *