Cartografia sensible amb C majúscula

No us heu preguntat encara d’on ve aquesta passió per caminar i compartir? Un grup de persones ben variat va poder descobrir-ho un dissabte d’Octubre del 2015 fent un taller de mapeig col·lectiu.

Només amb un mapa i uns punts marcats (que anaven des de les vies del tram fins a la Biblioteca Font de la Mina passant per la comissaria dels Mossos), es van poder compartir vivències, preocupacions, opinions i fins i tot prejudicis entorn del barri i la seva gent.

Després d’explorar soles o en petits grups i compartir i apuntar idees, vam anotar-les totes en un gran mapa a mesura que fèiem una posada en comú des de diverses visions.

Tot i semblar una idea improvisada, tot això té un origen i una metodologia ben estudiada per investigacions que s’han dut a terme des de diversos llocs, com Raons Públiques, Iconoclasistas i Col·lectiu Punt 6.

Aquesta metodologia i teoria del mapeig col·lectiu és el que es va voler compartir amb totes les persones participants. Partint d’una introducció on es va marcar un objectiu clar i passant a la pràctica, caminant i analitzant tots els punts plantejats, es va poder gaudir d’un matí ple de reflexions compartides i finalitzar amb un mapa ben complet que vam fer de forma col·lectiva entre tots i totes.

Podeu veure tots els punts pels quals es va passar en l’article de la cartografia i la seva presentació.

També teniu disponible el recull de fotografies al flickr.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *